Οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2014

Οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα 

Υπουργικό Συμβούλιο το απόγευμα της Πέμπτης, συγκαλεί ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τεθούν οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2014. Αυτό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ως πρώτη προτεραιότητα παρουσίασε ο ίδιος την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, δεύτερη αυτή της μετανάστευσης και της ασφάλειας, τρίτη την οικονομική πολιτική, τέταρτη – αλλά στην πραγματικότητα πρώτη – την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική (από το περιβάλλον, τις θαλάσσιες ζώνες, την ΑΟΖ κλπ στην Μεσόγειο).

Ο κ.Βενιζέλος έθιξε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι η ελληνική προεδρία συμπίπτει με τη λήξη της θητείας και τις εκλογές του ευρωκοινοβουλίου. «Το κυρίαρχο ζήτημα - πρόβλημα είναι η ύφεση και η ανεργία κυρίως στους νέους. Απαιτείται νέα αφήγηση, συγκεκριμένη, προοδευτική και σε αυτό ο Νότος πρέπει να έχει καθοριστικό παράγοντα», είπε, αφού ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τις τελευταίες επαφές του στο εξωτερικό.

Επίσης, στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου περιλαμβάνονται τα θέματα στης πλήρωσης των κενών θέσεων των προέδρων και αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=251179&catID=1