''Η Κέρκυρα Σήμερα'' - Ο καθηγητής Ν.Λυγερός στον Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου 01/04/2013

''Η Κέρκυρα Σήμερα'' - Ο καθηγητής Ν.Λυγερός στον Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου
Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου, επισκέφτηκε χθες ο καθηγητής Νίκος Λυγερός, με αφορμή τη διάλεξη που επρόκειτο να δώσει ίο απόγευμα στην Ιόνιο Ακαδημία, με θέμα: Ή διαχείριση ίου νέου οικονομικού περιβάλλοντος και η εξέλιξη των νέων μέσα σε αυτό.

Λόγω της ενασχόλησης του κ. Λυγερού με to θέμα της οριοθέτησης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ), ο κ. Σπύρου ενημερώθηκε από τον καθηγητή και στρατηγικό αναλυτή, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε στις εξελίξεις των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και στη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ι.Ν. αναφορικά με τις Περιβαλλοντικές Μελέτες που αφορούν στις έρευνες αυτές.

Επίσης, ο κ. Σπύρου τόνισε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα, ενημερώνεται τακτικά για τις εξελίξεις από τον ειδικό συνεργάτη, Καθηγητή Νίκο Βαρότση και αναμένει τις μελλοντικές ενέργειες με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις επιφυλάξεις του σχετικά με την προστασία του Περιβάλλοντος, καθώς, όπως σημείωσε, η τουριστική πηγή εσόδων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο. (01/04/2013)