Π. Καμμένος: Να αξιοποιηθεί η ΑΟΖ

«Η Καβάλα είναι το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας και είναι η απόδειξη ότι οι Έλληνες μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια και τον ορυκτό πλούτο μόνοι μας», αυτό δήλωσε από την Καβάλα όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Τέρενς Κουίκ.
«Το παράδειγμα της Kavala Oil και των εργαζομένων», σημείωσε ο κ. Καμμένος, «που κρατάνε ανοιχτή την εταιρεία και συνεχίζουν να βγάζουν πετρέλαιο, από τότε που ανακαλύφθηκε το κοίτασμα του Πρίνου, αποδεικνύει ότι δεν έχουμε ανάγκη κανέναν, ούτε την πατρωνία της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΑΟΖ είναι ελληνική και αυτό που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2012, πρέπει να το κάνει πράξη. Πρέπει να ανακηρυχθεί άμεσα η ΑΟΖ, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον. Να «κοπούν» τα οικόπεδα και να ξεκινήσει η αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου. Ωστόσο, θα είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε επένδυση, όπως αυτή που πάει να γίνει στην Καβάλα με το LNG, που μπορεί να αποτελέσει «βόμβα» οικολογική για την περιοχή».
Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για τον πρωτογενή τομέα και την αλιεία στην περιοχή της Καβάλας, κατά την επίσκεψή του στην Ιχθυόσκαλα νωρίς το πρωί όπου συνομίλησε με τη διοίκηση και εργαζομένους της.
«Θέλουμε υγιή πρωτογενή τομέα και αλιεία. Η εικόνα που αντίκρισα το πρωί στην Ιχθυόσκαλα, είναι εικόνα μιας ζωντανής επιχείρησης, που πρέπει να μας παρακινήσει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυσή της. Μέχρι τώρα, τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν να επιδοτούμε τους αλιείς για να κόβουν τα καΐκια τους. Θα πρέπει να ενισχυθεί η αλιεία, να σταματήσουν να δίνονται οι μικρές ποσοστώσεις, που αποτρέπουν τους αλιείς να συνεχίσουν το έργο τους και να γίνουν έργα υποδομής, ώστε να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας», σημείωσε με νόημα.
«Ο νομός αυτός», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος, «που σήμερα είναι πρωταθλητής στην ανεργία, πρέπει να γίνει ο νομός-πρωταθλητής στην ανάπτυξη, στην πρωτογενή παραγωγή, στον ορυκτό πλούτο, στην παραγωγή ενέργειας και βεβαίως πρέπει να μπουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε η Καβάλα να τραβήξει όλο το άρμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το μεγάλο βάρος που έδωσε το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με την υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ κι αν αυτό θα αποτυπωθεί στα εκλογικά αποτελέσματα, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι «η υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ και των υπόλοιπων υποψηφίων στην Περιφέρεια ΑΜΘ δεν είναι ένας απλός συνδυασμός που τον στηρίζουμε. Είναι ένας εθνικός συνδυασμός. Δε θέλουμε να βάλουμε το βράδυ της Κυριακής ότι κέρδισαν οι ΑΝ.ΕΛ., αλλά ότι κέρδισε η Ελλάδα. Θέλουμε να σταματήσουμε αυτό που κάνουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον βωμό να κερδίσουν μερικούς ψήφους και να εντάσσουν υποψηφίους που πηγαίνουν αντίθετα με τις διεθνείς συμβάσεις, τα εθνικά συμφέροντα, έχοντας μπει στη λογική της διαπραγμάτευσης με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Η υποψηφιότητα Κουίκ είναι εθνική υποψηφιότητα», κατέληξε ο κ. Καμμένος.
Πηγή: ΑΜΠΕ