Ανάγκη θέσπισης και οριοθέτησης της Ελληνικής ΑΟΖ

Ανάγκη θέσπισης και οριοθέτησης της Ελληνικής ΑΟΖ


Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κώστας Δαμαβολίτης με την Αντιπεριφερειάρχη Βιργινία Μανασάκη, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ενέργειας. Η συζήτηση ξεκίνησε με την ανάγκη θέσπισης κι οριοθέτησης της Ελληνικής ΑΟΖ, γεγονός που θα δώσει ώθηση στις εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό παραχώρησης των θαλάσσιων οικοπέδων νοτίως της Κρήτης.

Η Περιφέρεια όπως ανέφερε η κα. Μανασάκη, είναι απόλυτα θετική προς αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνοντας πως το όλο εγχείρημα θα πρέπει να δρομολογηθεί μέσα σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο, με λεπτούς χειρισμούς και χωρίς πολιτικές κορώνες. Με ανάλογο τρόπο προτίθεται να κινηθεί και στο θέμα του Euroasia Interconnector. Παράλληλα σημείωσε, πως είναι σημαντική η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος της πρόσφατης διοργάνωσης διεθνούς συνεδρίου στο Ηράκλειο, με θέμα "Ενέργεια και Πολιτική στην Αν. Μεσόγειο" όπου συμμετείχαν καταξιωμένοι επιστήμονες.

Στη συνέχεια, ο κ. Δαμαβολίτης αναφέρθηκε στα παραδείγματα διαχείρισης της θαλάσσιας ενέργειας από τις Σκανδιναβικές χώρες, που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο ανάπτυξης και για την Περιφέρεια Κρήτης. Τέλος, και οι δύο συμφώνησαν σε μελλοντική συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων για θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

Πηγή: prismanews.gr