Σεμινάριο επιμόρφωσης στελεχών ΚΥΠ για υδρογονάνθρακες

Εξειδικευμένο Σεμινάριο Επιμόρφωσης στελεχών της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) της Κύπρου, με θέμα την «Ορολογία Υδρογονανθράκων και το Ενεργειακό Δυναμικό των χωρών της Μεσογείου και Μ. Ανατολής», πραγματοποίησε στις 30 Σεπτεμβρίου το Μεσογειακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υδρογονανθράκων (ΜΙΤΥ).

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Ινστιτούτου, ο Προϊστάμενος της ΚΥΠ, Αν/γος (ε.α) Αντρέας Πενταράς τόνισε στο χαιρετισμό του την έμφαση που δίδει η Υπηρεσία στη συστηματική επιμόρφωση των στελεχών της έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή αλλά και την ανάγκη εκσυγχρονισμού της Υπηρεσίας.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΜΙΤΥ ανέφερε, στο δικό του χαιρετισμό, ότι το Ινστιτούτο δίδει ιδιαίτερη έμφαση στην επιμόρφωση σε θέματα υδρογονανθράκων, των κρατικών Λειτουργών και Αξιωματούχων έτσι ώστε να διευρυνθεί η γνώση στον τομέα αυτό.

Όπως ανάφερε, «απαιτείται η δημιουργία κουλτούρας υδρογονανθράκων μέσα από την οποία το κράτος μας θα διαχειριστεί με σύνεση και ορθολογισμό τους υδρογονάνθρακες για το καλό των Κυπρίων πολιτών».

Τα στελέχη της ΚΥΠ παρακολούθησαν τις διαλέξεις με μεγάλο ενδιαφέρον και από τη συζήτηση που ακολούθησε στο τέλος διαφάνηκε το υψηλό επίπεδο γνώσεων και κατάρτισης τους.

Πηγή ΚΥΠΕ