Μανασάκη-Σενετάκης συζήτησαν για ενεργειακό σχεδιασμό

Ενημερωτική συνάντηση για τον ενεργειακό σχεδιασμό του νησιού πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, αρμόδια για θέματα Ενέργειας-Βιομηχανίας, Βιργινία Μανασάκη, και το βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. Μάξιμο Σενετάκη, ο οποίος επισκέφτηκε την Περιφέρεια Κρήτης.

Στη συνάντηση η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στις προσδοκίες που "γεννά" ο υπό κατάρτιση ενεργειακός σχεδιασμός της Κρήτης και ότι μπορεί να συμβάλει σημαντικά στις αποφάσεις και στα έργα που θα αναπτυχθούν στο νησί όσον αφορά στη διασύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα μέσω καλωδίου, στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων, στην εξοικονόμηση ενέργειας, και στις ΑΠΕ. Ο βουλευτής Ηρακλείου μίλησε θετικά, επισημαίνοντας ότι θα είναι αρωγός της Περιφέρειας στις παρεμβάσεις που απαιτούνται σε επίπεδο υπουργείων, Βουλής και υπηρεσιών, προκειμένου η Περιφέρεια να ξεπερνά τυχόν αγκυλώσεις.

Επίσης συζητήθηκαν αναλυτικά οι ευκαιρίες και τα οφέλη της Κρήτης από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη της οικονομίας και ιδιαίτερα του τριτογενούς τομέα του νησιού.

Πηγή: http://www.neakriti.gr/