Δηλώσεις Σαμαρά για ΑΟΖ, 10/02/2015

Εσείς διώχνετε τις επενδύσεις. Ήδη με αυτά που προλάβατε να πείτε, έφυγαν όλοι οι ξένοι από το διαγωνισμό για τα θαλάσσια οικόπεδα έρευνας υδρογονανθράκων. Τρείς διεθνείς κολοσσοί, από Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, είχαν πάρει φακέλους για να υποβάλλουν προσφορές. Και έφυγαν όλοι μετά τις εκλογές! Συγχαρητήρια…

Κι αφού δεν τον ψηφίσατε τότε, σήμερα τον εξαγγέλλετε, ενώ ταυτόχρονα διώχνετε τις ξένες εταιρίες που ετοιμάζονταν να κάνουν προσφορές για να πάρουν άδεια έρευνας. Ωραίοι «μεταρρυθμιστές» είστε.

Τέλος, μη διανοηθείτε να παίξετε με τα διεθνή ερείσματα και τις συμμαχίες της χώρας. Τα χτίσαμε με πολύ κόπο, τα κρατήσαμε μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, τα έχουμε απολύτως ανάγκη για την ασφάλεια της χώρας μας. Δικαίωμα αυτά να τα παίξετε στα ζάρια δεν έχετε.  Εντολή για να αλλάξετε τις συμμαχίες της χώρας, δεν πήρατε από τον Ελληνικό λαό!

Εμείς, στα δύσκολα δύο τελευταία χρόνια, με τις σχέσεις Ευρώπης-Ρωσίας να χειροτερεύουν συνεχώς, καταφέραμε και κρατήσαμε τις ισορροπίες. Προσέξτε μην τις ανατρέψετε! Καταφέραμε να ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδας και στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη, ενώ  δημιουργήσαμε νέες στρατηγικές συμμαχίες με χώρες εκτός ΝΑΤΟ και εκτός Ευρώπης. Από την Αίγυπτο ως το Ισραήλ και από την Κίνα ως το Αζερμπαϊτζάν!

Αν θέλετε να το συνεχίσετε αυτό, εμείς απολύτως είμαστε μαζί να σας στηρίξουμε. Αλλά από κάποιες πρώτες κινήσεις σας άγαρμπες, δείξατε ότι και τις παραδοσιακές συμμαχίες θα τραυματίσετε και τις νέες θα χαλάσετε.

Και κάτι σημαντικό: Ξεκινήσαμε το μεγάλο διαγωνισμό για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα της ΑΟΖ. Είναι απαραίτητο εδώ να έχουμε ισχυρές, από εταιρείες, διεθνείς υποψηφιότητες. Για λόγους που ο καθένας καταλαβαίνει. Άρχισαν να έρχονται οι εταιρείες αυτές. Τους διώξατε μέχρι τώρα. Προσέξτε το.

Προσέξτε καλά! Γιατί «υπερήφανη Ελλάδα» είναι μια Ελλάδα με στηρίγματα παντού. Μια απομονωμένη Ελλάδα δεν είναι «υπερήφανη», δεν είναι καν ασφαλής. Κινδυνεύει άμεσα. Και δεν θέλω να πω σε αυτό τίποτε άλλο. Αλλά είστε υπόλογοι από εδώ και πέρα για ό,τι συμβεί.

Και κάτι ακόμα: Μη μπερδεύετε τους αγώνες Ελευθερίας του Έθνους μας, τα «ηρωικά όχι» των πατεράδων μας, με τη σύγχρονη αγωνία για περισσότερα «δανεικά». Το να έχεις ανάγκη συνεχώς από δανεικά δεν είναι «Ελευθερία». Είναι εξάρτηση! Το να πάψεις να ζητάς συνέχεια δανεικά είναι και Αξιοπρέπεια και Ελευθερία.