Επτά εταιρείες ανταποκρίθηκαν στον πρώτο δημόσιο διαγωνισμό για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην ξηρά στην Κροατία

Επτά εταιρείες ανταποκρίθηκαν στον πρώτο δημόσιο διαγωνισμό για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην ξηρά στην Κροατία.

Οι επτά εταιρείες υπέβαλαν προσφορές για τα έξι οικόπεδα έρευνας, προτείνοντας 19 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας, ανεφερε ο υπουργός Οικονομίας Ιβάν Βρντόλιακ της Κροατίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και συμπλήρωσε ότι ορισμένες από τις προσφορές των εταιρειών έγιναν για τα ίδια οικόπεδα.

Η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τις προσφορές, καθώς τις υπέβαλαν σοβαρές εταιρείες με μεγάλη εμπειρία στην έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως, εταιρείες που αξιοποιούν την καλύτερη τεχνολογία και, κυρίως, ανταποκρίνονται στα πλέον απαιτητικά περιβαλλοντικά πρότυπα, υπογράμμισε ο κ. Βρντόλιακ.

Η ανταπόκριση των εταιρειών στον διαγωνισμό επιβεβαιώνει και την ορθότητα της κυβερνητικής ενεργειακής πολιτικής που στοχεύει στο να καταστεί η χώρα ένας περιφερειακός ενεργειακός κόμβος, είπε ο κ. Βρντόλιακ.

Σημείωσε δε ότι μεγάλες επενδύσεις αναμένονται στην περιοχή της Σλαβόνια, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν και σε αύξηση της απασχόλησης.

Η διευθύντρια της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων Μπάρμπαρα Ντόριτς δήλωσε ότι οι προσφορές που κατατέθηκαν από τις επτά εταιρείες θα αξιολογηθούν στη διάρκεια του επόμενου μήνα και τα ονόματα των εταιρειών που θα επιλεγούν θα ανακοινωθούν το αργότερο, στις αρχές Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ