Κυπριακή εταιρεία στα οικόπεδα του Ισραήλ για πετρέλαιο

Μερίδιο στο αδειοδοτημένο έργο Hatrurim το οποίο βρίσκεται κοντά στη Νεκρά Θάλασσα στο Ισραήλ, εξασφάλισε η κυπριακή εταιρεία Cyprus Opportunity Energy Public Company.

Eίναι η πρώτη φορά που κυπριακή εταιρεία έρευνας φυσικού αερίου και πετρελαίου που έχει εξασφαλίσει άδεια για έρευνες πετρελαίου στο Ισραήλ.

Η Cyprus Opportunity ενώνει δυνάμεις με την zerah Oil και την Gas Exploration LP, οι οποίες έχουν το 28,75% του μεριδίου. 28,75% έχει επίσης η Ginko Oil Exploration LP, 25% η Israel Opportunity Energy Resources LP, 10% η Ashtrom Group Ltd. και 2,5% ο Δρ. Eliyahu Rosenberg ιδρυτής της Avner η οποία πλέον ανήκει στην εταιρεία Delek.

Το έργο Hatrurim, βρίσκεται σε μια περιοχή όπου η εταιρεία Delek είχε ανακαλύψει πετρέλαιο το 1995, και καλύπτει περίπου έκταση 94ων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε η πρώτη εταιρεία που εξασφάλισε δικαιώματα έρευνας σε ένα πιστοποιημένο οικόπεδο», ανέφερε ο Πρόεδρος της Cyprus Opportunity Rony Halman στην Jerusalem Post, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ελπίζει σε μια παραγωγική συνεργασία και ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Κύπρου-Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας.