Η.Κονοφάγος: Νότια της Κρήτης ο ενεργειακός πλούτος σε τρις , υποδεικνύει το Αιγυπτιακό κοίτασμα ZOHR (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Αποκαλύψεις που σοκάρουν για τον ενεργειακό πλούτο Νότια της Κρήτης, έκανε σήμερα στον 9.84 και τον Γιώργο Σαχίνη, ένας από τους κορυφαίους  έλληνες ειδικούς με εμπειρία 40 ετών σε θέματα υδρογονανθράκων , ο χημικός μηχανικός Ηλίας Κονοφάγος.

Όπως είπε , το ελληνικό κράτος και τα αρμόδια Υπουργεία φαίνεται να αγνοούν την πρόσφατη ανακάλυψη από την Ιταλική ΕNI στη θάλασσα της Αιγύπτου του κοιτάσματος ZOHR με  αποθέματα της τάξης των 1,1 τρις κυβικών φυσικών αερίου, όταν τα μέχρι σήμερα 200 κοιτάσματα συνολικά στη Αίγυπτο όλα μαζί έδιναν 1,8  τρις κυβικών.

Το γεγονός αυτό , όπως είπε , θα έπρεπε να σημάνει συναγερμό στην Ελλάδα, αφού οι επιστημονικές δημοσιεύσεις του ίδιου , των κυρίων Φώσκολου και Λυγερού, αλλά και ξένων διακεκριμένων επιστημόνων και Ινστιτούτων , δίνουν τις ίδιες ακριβώς γεωλογικές δομές με το κοίτασμα του ZOHR στην Αίγυπτο, σε τουλάχιστον 5 περιοχές Νότια της Κρήτης, με εκτίμηση αποθεμάτων της τάξης των 4,5 τρις , δηλαδή 150 τρις κυβικά πόδια αξίας άνω των 15 τρις δολαρίων.

Ο κ. Κονοφάγος σημείωσε ότι κατά την γνώμη του ο διαγωνισμός για τα θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης θα πρέπει να σπάσει από την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού με τα νέα δεδομένα  του κοιτάσματος ΖΟΗR της Αιγύπτου , νότια της Κρήτης χρειαζόμαστε πλέον μεγαλύτερου εύρους οικόπεδα για έρευνα.

Όπως είπε προτίθεται να ενημερώσει απευθείας τον Πρωθυπουργό για τις εξελίξεις, ενώ αποκάλυψε και αβελτηρίες του πρόσφατου παρελθόντος  και περίεργες εμμονές με τα σεισμικά της PGS που έδωσαν λίγα  με επίκεντρο τη Νότιο Κρήτη και περισσότερα για το Ιόνιο , ενώ ο πραγματικός πλούτος για την Ελλάδα είναι νότια της Κρήτης.Πηγή: neakriti