Καμιά μεταβολή στα αποθέματα του Ζορ αναφέρουν πηγές

Τα δημοσιεύματα που ήθελαν το υπερ-κοίτασμα Ζορ στην ΑΟΖ της Αιγύπτου, να έχει λιγότερα αποθέματα από αυτά που ανακοινώθηκαν αρχικά, διαψεύδουν στο SigmaLive, πηγές που βρίσκονται κοντά στο Υπουργείο Ενέργειας της Αιγύπτου.

Τα δημοσιεύμα ήθελαν το κοίτασμα Ζορ να έχει περίπου 50% λιγότερα αποθέματα, από 30 tcf που αρχικά ανέφεραν οι εκτιμήσεις, 16 tcf.

Ωστόσο πηγές που επικοινώνησαν με το SigmaLive, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμιά μεταβολή στα δεδομένα που είχαν συγκεντρωθεί και ως εκ τούτου και στα αποθέματα που είχαν ανακοινωθεί αρχικά.

Τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς εντός των επόμενων δύο βδομάδων η εταιρεία ΕNI, αρχίζει την επιβεβαιωτική γεώτρηση.

Πάντως σε δηλώσεις προέβη και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πετρελαίων της Αιγύπτου, EGPC, ο οποίος εξέφρασε την εκτήμηση οτι το Ζορ κρύβει 23-26 tcf φυσικού αερίου.

Όπως είναι γνωστό, η ανάγνωση του κυπριακού Υπουργείου Ενέργειας για το αιγυπτιακό σουπερ-κοίτασμα, είναι πως σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για τα αποθέματα του Ζορ, θα αποτελεί άλλο ένα θετικό πρόσημο για το ενεργειακό δυναμικό της περιοχής μας.

zannettos@sigmalive.com - http://www.sigmalive.com/