ΕΝΙ: Το Ζορ αναπτύχθηκε κατά 80% σε χρόνο ρεκόρ για τη βιομηχανία

Το κολοσσιαίο κοίτασμα Ζορ στα ανοιχτά της Αιγύπτου έχει αναπτυχθεί κατά 80%, λιγότερο από δύο χρόνια μετά την ανακάλυψή του, αναφέρει σε δελτίο Τύπου η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ, με αφορμή τη συνάντηση την Τρίτη του Πρωθυπουργού της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Κλαούντιο Ντεσκάλζι.  

Η συνάντηση επικεντρώθηκε κυρίως στο μέλλον του Ζορ και στον θετικό αντίκτυπο που θα έχει στην ενεργειακή οικονομία της Αιγύπτου, με τον κ. Ντεσκάλζι να περιγράφει την πρόοδο που έχει σημειωθεί με την ταχεία ανάπτυξη του κοιτάσματος.

"Χάρη στις σημαντικές επιχειρησιακές συνέργειες που η Eni κατάφερε να εκμεταλλευτεί με τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή, η ανάπτυξη του Ζορ έχει ολοκληρωθεί κατά 80%, λιγότερο από δύο χρόνια μετά την ανακάλυψη του, ένα ρεκόρ στη βιομηχανία πετρελαίου", αναφέρεται.
Προστίθεται ότι με δυναμικό 850 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, το Ζορ όχι μόνο θα μπορέσει να ικανοποιήσει σχεδόν ολόκληρη τη συνολική εγχώρια ζήτηση φυσικού αερίου για τις επόμενες δεκαετίες, αλλά και θα επιτρέψει στην Αίγυπτο να γίνει και πάλι καθαρός εξαγωγέας ενέργειας.

Η ΕΝΙ είναι παρούσα στην Αίγυπτο από το 1954, μέσω της θυγατρικής της IEOC. Η εταιρεία είναι ο κύριος παραγωγός στη χώρα, με παραγωγή περίπου 230.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως.

Πηγή: ΚΥΠΕ