Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΔΕΥ και Πανεπιστημίου Πατρών

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) και το Πανεπιστήμιο Πατρών, με στόχο την ενδυνάμωση της έρευνας στο πεδίο των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. 

Η επιστημονική και ερευνητική συνεργασία, η οποία θα έχει ισχύ 2 ετών, συνίσταται κυρίως στις ακόλουθες δράσεις: 

• Επεξεργασία και ομαδοποίηση της βιβλιογραφίας που αναφέρεται στη γεωλογία των περιοχών της Δυτικής Ελλάδας – Ηπείρου, καθώς και στον υποθαλάσσιο χώρο του Ιονίου Πελάγους. 

• Αξιολόγηση των κύριων ρηγμάτων και δημιουργία βάσης δεδομένων στις προαναφερθείσες περιοχές. 

• Συνεργασία σε υπαίθριες έρευνες των συνεργαζόμενων φορέων και ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων και μεταφορά τεχνογνωσίας. 


• Κοινές δημοσιεύσεις, προετοιμασία και υποβολή από κοινού προτάσεων ερευνητικών έργων στον ευρύτερο τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε ευρωπαϊκά ή ελληνικά χρηματοδοτικά προγράμματα.

• Διοργάνωση από κοινού επιστημονικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων για την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τη έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα

Η παρούσα συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που η ΕΔΕΥ επιδιώκει να έχει με ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2017 η εταιρεία προχώρησε σε αντίστοιχη συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης.

https://energypress.gr/