Κρυμμένος Θησαυρός

Βόμβα Σαμαρά! 4,7 τρισ. κυβικά υδρογονάνθρακεs στην Ελλάδα και πλήρης ενημέρωση στην Κύπρο.

Βόμβα Σαμαρά! 4,7 τρισ. κυβικά υδρογονάνθρακεs στην Ελλάδα και πλήρης ενημέρωση στην Κύπρο.

Το «χρυσάφι» που κρύβουν το Αιγαίο και οι Ελληνικές θάλασσες (αποθέματα υδρογονανθράκων εκτιμώνται σε 4,7 τρισ. κυβικό πόδια) ήταν το  «μυστικό» που αποκάλυψε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαρόκ Ομπόμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στον Λευκό Οίκο. Το ενεργειακό «big bang», εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του κ. Σαμαρά, φέρνει μια σειρά από αλυσιδωτές ανακατατάξεις και αναδεικνύει τους λόγους που ο πρωθυπουργός έχει ανεβάσει ως προτεραιότητα τη θέσπιση ΑΟΖ αλλά και επαναλαμβάνει ότι πρέπει να τεθεί υπό την ομπρέλα της Ευρωπαίκής Ενωσης.

Μάλιστα, στο τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής ο κ. Σαμαράς είχε πε­τύχει να μπει στο κείμενο των συμπερασμάτων ρητή αναφορά για την έρευνα και την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων που βρίσκονται στα εδάφη και στις θάλασσες των χωρών της Ευρώπης.

Στην ΑΟΖ

Αυτό ουσιαστικό κάνει ευρωπαϊκό το πρόβλημα με την Ελληνική ΑΟΖ και τις αντιρρήσεις που έχει η Τουρκία, που είναι συνομιλητής των ΗΠΑ. Μάλιστα, ο πρόεδρος Ομπάμα είχε συνομιλήσει με τον κ.Ερντογάν (επισήμως για άλλα θέματα) λίγες ώρες προτού συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Να σημειώσουμε ότι πριν από λfγες μέρες ο νέος πρωθυπουρ­γός της Αλβανίας Εντι Ράμα, που επισκέφθηκε τη χώρα μας, δήλωσε έτοιμος να λύσει το θtμα των θαλάσσιων συνόρων της χώρας του με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες (που ανέφερε και η ιστοσελίδα capital) ο κ. Σαμαράς είχε στα χέρια του όλα εκεί να τα στοιχεία που δείχνουν τον υποθαλάσιο πλούτο της χώρας μας και είναι ικανό να προκαλέσουν ανατροπές-σοκ μετατρέποντας τη χώρα μας στον μεγαλύτερο <<παίκτη>> στην ενέργεια τα επόμενα πενήντα χρόνια....