Η Noble πουλά φυσικό αέριο του Ταμάρ στην Ιορδανία

Η Noble πουλά φυσικό αέριο του Ταμάρ στην Ιορδανία.
Η αμερικανική εταιρεία Noble Energy ανακοίνωσε την Τετάρτη την υπογραφή συμφωνίας για πώλησης φυσικού αερίου από το ισραηλινό ενεργειακό κοίτασμα Ταμάρ στην Ιορδανία. Συγκεκριμένα η Noble θα πωλήσει το ισραηλινό φυσικό αέριο στις εταιρείες Arab Potash και Jordan Bromine Company με έδρα την Ιορδανία, για χρήση στις εγκαταστάσεις τους στη Νεκρά Θάλασσα.

Οι πωλήσεις φυσικού αερίου αναμένεται να αρχίσουν το 2016, όταν ολοκληρωθεί η ελάχιστη απαιτούμενη υποδομή. Σύμφωνα με την Noble, η συμφωνία είναι για μια περίοδο 15 ετών σε αρχικό στάδιο για να παρέχει συνολικά περίπου 66 δισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου που υπολογίζεται ότι θα της αποφέρουν περίπου 500 εκ. δολάρια ακαθάριστα έσοδα.

"Η εκτέλεση της συμφωνίας αυτής αποδεικνύει τις αυξανόμενες περιφερειακές ευκαιρίες για το φυσικό αέριο και φέρνει στο προσκήνιο την αξία του Ταμάρ. Έχουμε υπογράψει τώρα τις πρώτες περιφερειακές συμφωνίες εξαγωγών τόσο για το Ταμάρ όσο και για το Λεβιάθαν, και είμαστε σε μια σειρά από πρόσθετες διαπραγματεύσεις για την πώληση σημαντικών ποσοτήτων φυσικού αερίου από τα δύο κοιτάσματα σε πολλαπλούς πελάτες," ανέφερε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος για την Ανατολική Μεσόγειο της Noble Energy Κιθ Έλιοτ.

http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=163264