Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με τον Αλβανό Υπουργό Ενέργειας & Βιομηχανίας, Damian Gjiknuri

Παράλληλα, υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι υπάρχουν περιθώρια ευρύτερης συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος των δύο λαών στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος. Για τον σκοπό αυτό, αποφασίστηκε η σύσταση κοινής Ελληνο-Αλβανικής Επιτροπής με αντικείμενο την επεξεργασία νέων προτάσεων και την διαχείριση των σχετικών θεμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πως ουσιαστικά και συμβολικά η απόφασή μας να δημιουργήσουμε την Κοινή Επιτροπή που θα ασχοληθεί με τα ζητήματα της ενέργειας και την διαχείριση των υδάτων, σηματοδοτεί ένα εξαιρετικά θετικό βήμα στο να συζητήσουμε ως φίλοι και γείτονες τα θέματα που μας ενώνουν, τα θέματα που μπορούμε και πρέπει να λύσουμε, ώστε οι δύο λαοί να έρθουν ακόμη πιο κοντά και οποιοδήποτε ζήτημα υπάρχει σε κάθε περίπτωση να λύνεται με καλή θέληση, με αμοιβαιότητα και με γνώση ότι το συμφέρον είναι κοινό.

Μπορούμε πράγματι σ’ αυτή τη γειτονιά της Ευρώπης να στείλουμε ένα μήνυμα συνεργασίας, ένα μήνυμα ότι η ενέργεια, οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι και οι ίδιες οι κοινωνίες μπορούν να βρουν θετικά στοιχεία για να φέρουν ειρήνη και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή.»

Πηγή: ypeka.gr