Λακκοτρύπης: Yπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για το τερματικό





Την ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος από διάφορους επενδυτικούς οργανισμούς συμπεριλαμβανομένου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, επιβεβαίωσε στις Τομές Στα Γεγονότα, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Προέδρου της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ. 
Όπως εξήγησε, αυτοί οι οργανισμοί επιδιώκουν την κερδοφορία κάτι που σημαίνει ότι εάν υπάρξουν και άλλες ανακαλύψεις υδρογονανθράκων εντός της κυπριακής ΑΟΖ τότε το έργο θα καταστεί βιώσιμο. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε συνάντηση με τον Βέρνερ Χόγιερ, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα και εξετάστηκαν τρόποι με τους οποίους η ΕΤΕπ θα μπορούσε να εμπλακεί στο έργο.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης τόνισε πως γίνεται τεράστια προσπάθεια ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες και πως αν όλα πάνε καλά, τότε η ΕΝΙ-KOGAS, αναμένεται να αρχίσει γεωτρήσεις περί τα τέλη Αυγούστου.

Ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά, ότι η μεταφορά του κυπριακού φυσικού αερίου μέσω αγωγού στην Τουρκία, δεν αποτελεί καν επιλογή, ενώ τόνισε πως χωρίς λύση του κυπριακού, ούτε και το ΦΑ του Ισραήλ θα μπορεί να μεταφερθεί στην Τουρκία για κατανάλωση.

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσαν να προκύψουν άμεσες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, απάντησε θετικά, με την προϋπόθεση ότι θα προκύψουν νέες ανακαλύψεις κάτι που θα επιτρέψει να προχωρήσουν τα σχέδια και για το τερματικό.

Πηγή: sigmalive.com