ΑΟΖ Κύπρου - Κασσίνης για εξελίξεις για Φυσικό αέριο

ΑΟΖ Κύπρου - Κασσίνης για εξελίξεις για Φυσικό αέριο
Τη θέση εκτελεστικού αντιπροέδρου της κρατικής εταιρείας υδρογονανθράκων ΚΡΕΤΥΚ, αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου ο Σόλων Κασίνης, έως τώρα Διευθυντής της Υπηρεσίας ενέργειας στο υπουργείο Εμπορίου.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ Μεσημέρι και Κάτι, πρόκειται για φυσική μετεξέλιξη της θέσης του.

Αναφορικά με τη συνεργασία με τη Noble, ο κ. Κασίνης είπε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση και μια φορά τη βδομάδα γίνονται συναντήσεις. Σήμερα, είπε, έγινε άλλη μια συνάντηση.

Πρόσθεσε ότι η επόμενη γεώτρηση αναμένεται να γίνει τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο ενώ για το πότε θα μπει το τρυπάνι στο οικόπεδο 10 ή 11, σημείωσε ότι εντός των ημερών θα αρχίσουν οι διαδικασίες και οι σεισμικές έρευνες για να καθοριστεί ο χρονικός ορίζοντας.

Ο κ. Κασίνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτω από τον «Ερατοσθένη» υπάρχει τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου.

Σε δηλώσεις στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα ο κ. Κασίνης επιβεβαίωσε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης", ότι ο διορισμός του εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και ότι τον αποδέχθηκε, καθώς ήταν και δικό του αίτημα.

Ο κ. Κασίνης δήλωσε ότι ήδη υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας και από τον ερχόμενο μήνα θα αναλάβει τα καθήκοντά του στην ΚΡΕΤΥΚ.

Στο σημαντικό και αποφασιστικό ρόλο του Σόλωνα Κασίνη στις μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεις αναφέρθηκε ο Υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης.

Η συμμετοχή του κ. Κασίνη στην ΚΡΕΤΥΚ, είπε, αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών αυτών.

Με την εμπειρία και τις γνώσεις του, ο κ. Κασίνης, πρόσθεσε, θα συμβάλει αποφασιστικά στην υλοποίηση του προγραμματισμού της ΚΡΕΤΥΚ.

Στο μεταξύ, 150 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία την ερχόμενη εβδομάδα, από την υπογραφή των συμβολαίων με την κοινοπραξία ΕΝΙ-ΚΟΚΑΣ, όπως δήλωσε το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ο υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης.

Σύντομα, εξάλλου, αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους και τα 24 εκατομμύρια από τα συμβόλαια με την TOTAL για τα τεμάχια 10 και 11, που υπογράφηκαν χθες.



Πηγή: sigmalive.com/news/local/29392