Πρώτη σύμβαση για πώληση φυσικού αερίου από το Λεβιάθαν

Οι εταίροι στο Λεβιάθαν ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι υπέγραψαν την πρώτη σύμβαση για την πώληση του φυσικού αερίου από το κοίτασμα, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Globes.

Η σύμβαση είναι με την εταιρεία Edeltech, που ανήκει στην οικογένεια Edelsburg, για την προμήθεια 6 BCM (δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) φυσικού αερίου για περίοδο 18 ετών. Η σύμβαση είναι αξίας $1,3 δις .

Το φυσικό αέριο θα παρέχεται σε δύο νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της Edeltech, στον Tamar (140 MW) και στον Solad (77MW).

Όπως αναφέρεται η Edeltech είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, και οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας Tamar και Solad κατασκευάστηκαν από εταιρείες που ανήκουν στην Edeltech και την τουρκική εταιρεία Zorlu.

Αυτή είναι η πρώτη σύμβαση πώλησης φυσικού αερίου στο Ισραήλ από τους εταίρους Λεβιάθαν (Delek Drilling, Avner Oil & Gas και Noble Energy), ύστερα από μνημόνια συναντίληψης που υπεγράφησαν πέρυσι για την προμήθεια φυσικού αερίου σε πελάτες στην Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Delek Yossi Abu ανέφερε ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί προάγγελο όσων θα ακολουθήσουν και εξέφρασε την πρόθεση τους να προωθήσουν περαιτέρω τις συμβάσεις πώλησης με πελάτες στο Ισραήλ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο και την Τουρκία.

Πηγή: ΚΥΠΕ