Το Υπουργείο Ενέργειας παραχώρησε 8 υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές για σπουδές σχετικές με τους υδρογονάνθρακες

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού προχώρησε σήμερα στην παραχώρηση οκτώ συνολικά υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, για σπουδές σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Τα συμβόλαια παραχώρησης των υποτροφιών υπέγραψε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας δρ Στέλιος Χειμώνας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, στην παρουσία του Υπουργού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη και του Αναπληρωτή Διευθυντή της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων δρα Στέλιου Νικολαΐδη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο κ. Λακκοτρύπης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους επιτυχόντες φοιτητές, ενημερώνοντάς τους για τις προοπτικές που αναφύονται για τους νέους επιστήμονες στον τομέα των υδρογονανθράκων. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη για την καλύτερη δυνατή κατάρτιση και εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας στους διάφορους τομείς της αναδυόμενης βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση των υδρογονανθρακικών μας πόρων και τη δημιουργία, μακροπρόθεσμα, μιας βιώσιμης οικονομίας γνώσης με επίκεντρο τους υδρογονάνθρακες.

Σημειώνεται ότι οι οκτώ μεταπτυχιακές υποτροφίες παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιέχονταν σε Ανακοίνωση που εξέδωσε, ημερομηνίας 25 Αυγούστου 2015.

http://www.moi.gov.cy/