Ενδιαφέρον και από Κουβέιτ για τους Ελληνικούς Υδρογονάνθρακες

Μετά την ινδική πετρελαϊκή, ONGC, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας και από την Kuwait Petroleum Company.

Η είδηση έρχεται από το πρόσφατο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώθηκε στο Κουβέιτ από το Υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή δεκάδων ελληνικών επιχειρήσεων, ανάμεσά τους κατασκευαστικοί και ενεργειακοί όμιλοι.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ και επικεφαλής της αποστολής κ. Παναγιώτης Μίχαλος , είχε μεταξύ άλλων συνάντηση με τον υπουργό Πετρελαίου της χώρας, Ali Sabt bin Sabt.

Ο Διευθύνοντα ς Σύμβουλο ς της κρατικής Kuwait Petroleum, Nizar Al Adsani, και άλλα στελέχη του πετρελαϊκού τομέα της χώρας, διεμήνυσαν ότι υπάρχει ενδιαφέρον τόσο για την δραστηριοποίηση ελληνικών ομίλων στα πετρέλαια του Κουβέιτ, αλλά και για είσοδο της Kuwait Petroleum Company στην Ελλάδα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι το διεθνές ενδιαφέρον είναι υπαρκτό για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη, οπότε ο αδειοδοτικός γύρος του ΥΠΕΚΑ αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα όταν προκηρυχθεί.

energia.gr