«Είναι αναμφισβήτητο γεγονός η ευελιξία του τερματικού σταθμού LNG του Βασιλικού της Κύπρου, που επιτρέπει στο αέριο να φτάνει σε όλες τις αγορές παγκοσμίως. Η Ελλάδα, με έναν από τους μεγαλύτερους στόλους στον κόσμο, θα έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο στη μεταφορά του LNG σε όλη την Ευρώπη και ευρύτερα», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την προοπτική του αγωγού EastMed που προωθεί η ΔΕΠΑ και το Κυπριακό Υπουργείο Ενέργειας. Οι μελέτες δείχνουν ότι το έργο είναι τεχνικά βιώσιμο. Επιπλέον, δείχνουν ότι ο αγωγός θα προσέφερε τις πλέον εμπορικά ανταγωνιστικές χρεώσεις μεταφοράς- περίπου κατά ένα τρίτο χαμηλότερες από εκείνες που αφορούν το LNG. Η όδευσή του από τα παράκτια κοιτάσματα της Κύπρου στην Ελλάδα, προσφέρει μια καινούρια διαδρομή για τη μεταφορά φυσικού αερίου- επιπλέον της υφιστάμενης όδευσης από την Κασπία».
Τόνισε δε ότι αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της μελέτης σκοπιμότητας για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη, ενώ παράλληλα η ΔΕΠΑ βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή, με προοπτική ανάπτυξης του έργου από κοινού.