7000 υπογραφές υπέρ της θέσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ

Νίκος Λυγερός. Υπογραφές υπέρ της θέσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ
ΑΟΖ είναι η θαλάσσια έκταση ενός κράτους η οποία εκτείνεται μέχρι στα 200 ναυτικά μίλια από την ακτογραμμή της. 'Όταν έχει θεσπίσει ΑΟΖ κάποιο κράτος, αυτόματα αποκτά το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης των θαλάσσιων πόρων (αλιεία, υδρογονάνθρακες, ανεμογεννήτριες). Ξένες έρευνες αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα κατέχει τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Η Μεσόγειος Θάλασσα ερευνάται από το 1911 απ'τη Γαλλία. Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ έχει δημοσιεύσει σχετικούς χάρτες. Σχετικές μελέτες έχουν γίνει και από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου με ανάλογα αποτελέσματα. Τεράστια κοιτάσματα έχουν ήδη ανακαλυφθεί στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ, στο Λίβανο και την Κύπρο. Η Ελλάδα είναι ένας ισχυρός γεωπολιτικός παίκτης. Στα τεράστια αυτά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, η Ευρωπαϊκή 'Ένωση μπορεί να'χει πρόσβαση μέσω της Ελληνικής ΑΟΖ. Η αξία των κοιτασμάτων της Ελληνικής ΑΟΖ μετατρέπουν το ελληνικό χρέος σε ποσοστό και μόνο. Μόνο στο Ιόνιο αναμένονται 2 δις βαρέλια, ενώ νότια της Κρήτης άνω των 30 δις. Η Ελληνική ΑΟΖ προσφέρει πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης. 1 γεώτρηση = 100.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Το 5% των εσόδων θα διατίθεται στις ανάλογες Περιφέρειες.

Υπογραφές υπέρ της θέσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ




Με αυτές τις υπογραφές του ελληνικού λαού, θέλουμε να δείξουμε σε όλους τους πολιτικούς φορείς και ειδικά στη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα ψηφιστεί το Νομοσχέδιο του Νόμου της Ελληνικής ΑΟΖ ότι ο καθένας μας ζητά την εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας στην πατρίδα μας, για να αξιοποιήσουμε τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στα ελληνικά κοιτάσματα, έτσι ώστε να βγούμε αποτελεσματικά και στρατηγικά από την οικονομική κρίση με τις ίδιες τις δυνάμεις μας και με την αξιοπρέπεια που μας χαρακτηρίζει.

Ζούμε μια ιστορική στιγμή για τον ελληνισμό κι αν το συνειδητοποιήσεις, θα θες κι εσύ να βάλεις την υπογραφή σου σ' αυτόν τον αγώνα, για να μπορείς μετά, στο μέλλον, να πεις στα δικά σου παιδιά, ότι κι εσύ ήσουν εδώ την ώρα της ανάγκης και δεν άφησες σε άλλους να γράψουν τη μοίρα σου και τη μοίρα τους.

ΠηγήΝίκος Λυγερός