Αίγυπτος: Tρίτο κοίτασμα ΦΑ ανακοίνωσε η BP

Ακόμα μια ανακάλυψη ποσότητας φυσικού αερίου σε τεμάχιο στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Νταμιέτας στο ανατολικό Δέλτα του Νείλου ανακοίνωσε η ΒΡ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η γεώτρηση στο σημείο “Qattameya Shallow-1” (θαλάσσιο βάθος 108 μέτρων) έφτασε σε βάθος 1.961 μέτρων και όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την παρουσία 37 μέτρων καθαρού φυσικού αερίου σε υψηλής ποιότητας πλινθογενείς αμμόλιθους.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, μελετούνται οι επιλογές για σύνδεση του κοιτάσματος με τις υποδομές που βρίσκονται στην περιοχή.
«Η Καταμέγια σηματοδοτεί την τρίτη μας ανακάλυψη στο τεμάχιο όπου ήδη αναπτύσσουμε το κοίτασμα Άτολ και βρισκόμαστε σε διαδικασία επιβεβαίωσης του κοιτάσματος Σαλαμάτ. Η τελευταία αυτή ανακάλυψη επιβεβαιώνει την πεποίθηση μας ότι το Δέλτα του Νείλου αποτελεί μια λεκάνη παγκόσμιας κλάσης» δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου ΒΡ Bob Dudley.
Το σημείο γεώτρησης “Qattameya Shallow-1” βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Νταμιέτα, 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σαλαμάτ και 35 χιλιόμετρα δυτικά από τις υπεράκτιες υποδομές του Χαπί.
Πηγή: ΚΥΠΕ