Σε τερματικό υγροποίησης ΦΑ προσανατολίζεται η ExxonMobil

Τον προσανατολισμό του για τη δημιουργία τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου, εξέφρασε ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός ExxonMobil. 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του ενεργειακού προγραμματισμού στην Κυπριακή Δημοκρατία, η ExxonMobil παρουσίασε τη μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία που έχει πάνω στο ζήτημα, καθώς και τις επενδύσεις του στον συγκεκριμένο τομέα παηγκοσμίως, εκφράζοντας παράλληλα έντονο ενδιαφέρον να προχωρήσουν στις συγκεκριμένες κινήσεις, αναλόγως των εξελίξεων του κοιτάσματος 10, στο οποίο εξάλλου «ρίχνει» τρυπάνι σε δύο σημεία, εντός του δευτέρου εξαμήνου 2018. 


Μιλώντας στο SigmaLive ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και τόνισε ότι σε περίπτωση που βρεθούν οι ποσότητες φυσικού αερίου που προσδοκά η εταιρία ότι θα ανακαλύψει στο τεμάχιο 10, οι διαδικασίες αναμένεται να προχωρήσουν σύντομα.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των εξορύξεων από την κοινοπραξία ENI-TOTAL από το West Capella στο τεμάχιο 11, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με την εταιρία και κάλεσε άπαντες να κάνουν υπομονή.

«Η γεώτρηση συνεχίζεται. Έχουμε κάποια στοιχεία υπό επεξεργασία τα οποία θα ανακοινώσουμε όταν προκύψουν συγκεκριμένα αποτελέσματα», κατέληξε.