Πέρασε από το Ελεγκτικό και πάει στη Βουλή η σύμβαση με ΕΛΠΕ-Total-Edison για τις έρευνες στο Ιόνιο

Την είδηση ότι «ξεμπλοκάρει και η επένδυση της κοινοπραξίας Total-Edison-ΕΛΠΕ για έρευνες υδρογονανθράκων στο "οικόπεδο" 2 του Ιονίου, δυτικά της Κέρκυρας» καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε τον έλεγχο, έδωσε χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο δελτίο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης.

Η κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Total-Edison στο Ιόνιο είχε ανακηρυχθεί «επιλεγείς αιτών» για το οικόπεδο 2 τον Οκτώβριο του 2016 και ο κ. Σταθάκης είχε μονογράψει τη σχετική σύμβαση τον περασμένο Μάρτιο.

Έκτοτε, εκκρεμούσε ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο οποίος και ολοκληρώθηκε, όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Η καθυστέρηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο είχε επισημανθεί από τον επικεφαλής της Total κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τους Γάλλους επιχειρηματίες που συνόδευαν τον πρόεδρο Μακρόν στην προ ημερών επίσκεψή του στην Αθήνα.

Για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών απομένει πλέον η έγκριση της Βουλής, με την κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναμένεται να την καταθέσει άμεσα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει η σύμβαση από τη Βουλή εντός του 2017, ώστε να αξιοποιήσει την επένδυση της κοινοπραξίας στο αφήγημά της περί «θετικού επενδυτικού κλίματος» που διαμορφώνεται για την Ελλάδα.

energypress.gr